קורס בניית אתרים
ניתן ללמוד בניית אתרים במכללות שונות בארץ. הלימודים עשויים להיות קצרים או ארוכים בהתאמה לחומר הנלמד. טכנולוגיות רבות מיושמות בעת בניית אתר. מגוון הטכנולוגיות מאפשר ללומד לבחור את הנראות לו. יש ליצור סרטונים, קובצי אודיו, לכתוב מאמרים ועוד. העיסוקים השונים מתמקדים ביצירת החומרים שישולבו באתר על ידי בונה האתר. אנשי הוידיאו, הסאונד, התוכן ואחרים, ואחרים מתמקדים בתחומים שמתנקזים לכדי אתר אינטרנט שלם. מכללות מציעות במקביל ללימודי בניית אתרים גם עריכת וידיאו, הפעלת תוכנות תלת מימד, קידום אתרים ועוד.
מכללת תפנית מציעה, בין יתר הנושאים גם לימודי בניית אתרים. בכדי לבנות אתר נדרש ידע בהפעלת תוכנות נוספות כגון פוטושופ - תוכנה לעיבוד תמונה, אילוסטרייטור - תוכנה לשרטוט וקטורי, פרמייר - תוכנה לעריכת וידיאו ועוד.
מכללות רבות מציעות קורסים גם בשיווק דיגיטלי שכוללות, בין היתר, קידום בפייסבוק ואינסטגרם.
קורסים לבניית אתרים עשויים להמשך זמן ארוך במידה וכוללים נושאים רבים ומורכבים. ניתן ללמוד כיום שפות תכנות שמשמשות בבניית אתרים במסגרות לא אקדמאיות. הקורסים מיועדים להכשיר מתכנתים כ full stack developers. קורסים אלה מתייחסים לתכנות צד שרת וצד לקוח. תכנות צד שרת מתייחס לפעולות שמבוצעות בשרת. פעולות אלה הן פעולות לוגיות שמייצרות עמודים בהתאם לבקשת הגולש. תכנות צד שרת מאפשר גם את התקשורת עם בסיס הנתונים. תכנות צד לקוח מתייחס לתהליכים ופעולות שמבוצעות כשהעמוד נמצא במחשב הגולש. השפה הנהוגה בתכנות צד לקוח היא Javascript. שפה זו התפתחה מאד והפכה משפת צד לקוח בלבד גם לשפת צד שרת כשהשרת הוא node.js.
נושאי הלימוד כוללים בדרך כלל בניית חנות וירטואלית בניית אתר תדמית וכדומה.
לפני רישום ללימודי בניית אתרים רצוי לבחון את הטכנולוגיות השונות בעיון לפני קבלת החלטה. בשנים האחרונות התווספו טכנולוגיות חדשות רבות לתחום בניית האתרים שמקשות על בחירת נושאי הלימוד. לפעמים גם ההסבר שמתאר את המהות של טכנולוגיה מסוימת אינו מובן מספיק למי שאינו בקיא במושגים. רצוי להתייעץ עם אנשי מקצוע לפני קבלת החלטות ורישום לקורסים השונים.